awin merger

Mededingingsautoriteiten keuren fusie tussen Awin en affilinet goed

Na de aankondiging vorige maand van onze aanvraag bij de relevante antitrustautoriteiten over de fusie tussen Awin en affilinet, zijn we verheugd om vandaag mee te delen dat er akkoord is op een volledige fusie in alle markten.

De fusie zal begin oktober van dit jaar voltooid worden, waarna de managamentteams van beide bedrijven zullen starten met het proces van het bouwen aan het nieuwe, verenigde bedrijf.

Het bedrijf, dat onder de Awin merknaam verder zal gaan, heeft gedeelde aandeelhouders; Europees leider in digital publishing Axel Springer bezit 80% en de Duitse internet service provider United Internet bezit 20%.

Door de fusie worden de resources en culturen van de twee leidende Europese affiliate marketing netwerken gecombineerd in een wereldwijde entiteit. Door het samenvoegen van de operaties streven we ernaar onze partners ongeëvenaarde service, geavanceerde technologie en een vergroting van internationaal bereik te bieden.

Mark Walters, CEO of Awin:We kijken er naar uit om al onze nieuwe collega’s te ontmoeten,  we zullen dan ook zo snel mogelijk starten met een tour langs de affilinet kantoren. We hebben spannende plannen om groei te realiseren en we zullen de knappe koppen van beide bedrijven bij elkaar zetten met de taak om aan het netwerk van de toekomst te bouwen.

Veranderingen met invloed op de Awin en affilinet partners zullen vooraf worden gecommuniceerd.  Na een aantal succesvolle fusies en overnames is het managementteam van Awin uitermate geschikt om de impact op haar partners te minimaliseren en de voordelen van een verenigde propositie te maximaliseren.

Christian van Essen, Sales Director BeNeLux: “Wij zijn zeer content met de op handen zijnde samenwerking! De grote synergie van 2 topspelers op het gebied van affiliate marketing maken dat we meer dan ooit klaar zijn voor de toekomst en een gezonde groei. Daarnaast zullen alle adverteerders en publishers de kennis en service die men van ons is gewend blijven ontvangen en zullen deze alleen maar worden versterkt door deze mooie samenwerking. Nogmaals wij zien uit naar een win-winsituatie voor alle betrokkenen en op naar een succesvol 2018.”

Lauri Koop, Managing Director van Awin Benelux: We zijn zeer verheugd dat de autoriteiten de fusie hebben goedgekeurd en dat we per direct kunnen  starten met het bundelen van onze krachten. De fusie draagt niet alleen bij aan een flinke expansie van het netwerk en meer mogelijkheden internationaal, maar ook aan een completer lokaal portfolio en nog meer kwaliteit, service en innovatie.”

-Ends-

 

PR Enquiries:

Laurens Aalbers

Over Awin
Awin, onderdeel van de Axel Springer groep, is een wereldwijd affiliate marketing netwerk. Met 15 kantoren wereldwijd, 900 werknemers, 100.000 actieve publishers en 6.000 adverteerders verbindt Awin klanten met merken in meer dan 180 landen. Actief in de retail-, telecom-, travel en finance branche, genereerde Awin het afgelopen boekjaar €6.2 biljoen aan omzet voor zijn adverteerders en €377 miljoen voor zijn publishers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *